Kotlikový guláš

Prinášam vám jeden dobrý recept na kotlikový guláš.


 



 
 


  Ingrediencie


 


   


 


  bravčové pliecko 1 kg


 


   


 


  karpatský číry bujón


 


   


 


  cibuľa 5


 


   


 


  cesnak 5 strúčikov


 


   


 


  paprika sladká mletá


 


   


 


  čierne korenie mleté


 


   


 


  Soľ


 


   


 


  rasca mletá


 


   


 


  bravčová masť


 


   


 


  gulašové korenie


 


   


 


  majorán


 


   


 


  Paprčka

 

 


  



zemiaky 6 veľkých


 


   


 


  vegeta


 


   


 


  lečo veľké

 


   


  


 

 

Postup

Cibuľku osmažíme do zlatova na masti, masť pridáme v takom množstve aby sa nám cibuľka smažila, nie pripekala. Potom pridáme nakrájane na kocky mäso s lečom a nasekanú paprčku, dva zemiaky nakrájané na menšie kocky, korenie, soľ - nie moc, gulášové korenie, papriku a dolejeme vodu aby zmes bola pod vodou. Po prvom zovretí pridáme 3 strúčky pretlačeného cesnaku, bujón číry 2 kocky, prevaríme na klokoč a dáme zvyšné nakrájané zemiaky s vegetou, prevaríme. Ak sú zemiaky už hotové a mäso tiež pridáme zvyšný cesnak a majorán.

Nezahusťujeme ničím, na to nám postačili tie nakrájané dva zemiaky na začiatku.

Ak sa nachádzate pri hore tak kľudne prihoďte trošku čerstvej čečiny.