Kotlikový guláš
Prinášam vám jeden dobrý recept na kotlikový guláš.
Postup
Cibuľku osmažíme do zlatova na masti, masť pridáme v takom množstve aby sa nám cibuľka smažila, nie pripekala. Potom pridáme nakrájane na kocky mäso s lečom a nasekanú paprčku, dva zemiaky nakrájané na menšie kocky, korenie, soľ - nie moc, gulášové korenie, papriku a dolejeme vodu aby zmes bola pod vodou. Po prvom zovretí pridáme 3 strúčky pretlačeného cesnaku, bujón číry 2 kocky, prevaríme na klokoč a dáme zvyšné nakrájané zemiaky s vegetou, prevaríme. Ak sú zemiaky už hotové a mäso tiež pridáme zvyšný cesnak a majorán.
Nezahusťujeme ničím, na to nám postačili tie nakrájané dva zemiaky na začiatku.
Ak sa nachádzate pri hore tak kľudne prihoďte trošku čerstvej čečiny.